söndag 15 mars 2009

Summering SuperPimpel

Ja då är man hemkommen från norrland.

Efter lång längtan att till slut få komma upp och testa detta vatten ska jag summera mina possitiva och negativa minnen.

+ För ett otroligt bra arrangemang med Freddan i spetsen.

+ Att "hela" pimpeleliten (plus lite löst folk som en annan) samlas och gör upp om denna prestigefyllda tävling

+ För den snabba digitala hanteringen med digitala startkort och invägning, samt resultatlistor.

- För den nyss berömda digitala världen.. mina 9113gram blev visst bara 3113gram under tiden vi satt i bilen hem =)

- Att man inte försökte lysa av vattnet för alla tävlingsfiskare (Annars skulle man teoretiskt sett kunna förfiska och veta vart fisken står och dega in 10lax, men det skulle väl ingen göra =) )

+ För de lite förlängda ut och ingångstiderna med några minuter på söndagen.

- Att man inte hade försökt göra lite bättre skoterspår att gå på. Till nästa år om föret är detsamma vore det inte dumt om man kör fram o tillbaka 10ggr i samma spår så det blir en riktigt packad matta att gå på, annars får jag konditionsträna mer och röka mindre, det går det oxå =)

+ Att man fick använda snöskor

- Att jag inte visste om det innan eller ens äger ett par snöskor..

Hursom helst var det en riktigt rolig helg bortsett från allt stöp och slask som räckte över stövelskaften.. Min jäkla förkylning som nådde sin topp under fredag, lördag med skallvärk och feber gjorde inte livet lättare heller.Men alla negativa minnen är som bortblåsta med söndagen färskast i minnet.

Mådde betydligt bättre imorse.. jag visste vilket område som hade levererat fisk igår, och det kändes som förutsättningarna var helt klart bättre.

Och idag fick ja fisk med en gång i första hålet, igår fick ja slita 4timmar för ynka 1,9kg när de som kan det där med fiske baxade upp 28kg.

Men fisken var för liten så jag bytte område med 50-75meter och hittade lite finare fisk.. dock nappade det inte tillräckligt frekvent och sista 1,5 timman gick det riktigt dåligt.

Men jag fick i alla fall lirka upp dryga 9kg.. och så många gånger som jag har fiskat här i mina tankar o drömmar var det skoj att få prova på detta säregna fiske till slut. Men norrmannen Tomas Hessmyr visade alla vart skåpet skulle stå med sina imponernade 30496 gram.

Jo det är ju så att ska man vara framgångsrikast är inte pirk med trekrok och traditionell pimpling det främsta redskapet.

Det är nämling en stor o tung tafspirk som levererar ner en mormyska agnad med 2-10 maggots som ska hållas stilla.. det är helt enkelt mete man bedriver.. men ack så kul det oxå som lite omväxling till det fisket man är van med.

Många sitter med haspel.. själv hade jag inte lagt nån energi på det.. men jag ska fixa ordning ett litet haspelspö inför nästkommande års superpimplar. Måste bara tjuvträna lite mer på det innan nästa år.. ska se om borrarna i jämtland kan lockas på liknande sett i påsk.. tvivlar på det. Men annars åker det med till Landösjön där vi tänkte skojfiska upp lite röding nån dag mellan SM och Påsktävlingarna i Hammerdal.

Nu blir det ett 3 veckors tävlingsuppehåll.. ja ska vila mig i form och få tillbaka suget som dippat lite efter senaste veckornas skitfiske från min sida med strul och dåligt fattade beslut på isen.


Over´n´out

14 kommentarer:

Anonym sa...

Du får inhandla några rullar, like denna;
http://www.proffsystem.se/upload/thumb_65012838.jpg

// Leffe

Anonym sa...

Hej och tack för att du var med.
Mycket bra skrivet om tävlingen!
Jag tänker kommentera dina minus:
Ang. avlysning av vattnet så tänkte jag först såhär att det skulle vara en massa lokala förmågor med på tävlingen och de skulle få vara med även om de fiskar där dagligen för att öka antalet deltagare på alla andra tävlingar i framtiden.
Nu uteblev dessa vilket är synd ja även veteraner och damer var det klent med.
Att sedan stänga av tävlingen enligt sportfiskarnas regler alltså 10 dagar innan är också ett jätteproblem om någon skulle ha varit där och provat innan utan min vetskap. Då kommer det att komma anklagelser mot den individen och det kommer med största sannolikhet bli ord mot ord och jag ska stå där mitt i mellan och leka domare fast jag inte har full koll på om den anklagade individen varit där eller ej.
Hoppas du förstår varför jag inte stängde tävlingsvattnet.

Ang. skoter spåren så kämpade vi in i det sista alltså tills på onsdagen med dem men vatten nivån i havet gick först ner och sedan upp och de liksom flöt ut och frös inte riktigt till. Men jag är säker på att om du kommer upp och fiskar till helgen så är förhållandena mycket bättre :-)

Jag hade lika dålig koll på reglerna om snöskor som du tills för ett par år sedan då jag tog och lusläste igenom allt och försökte verkligen memorera dem. Fräschade upp minnet ang. snöskor i år igen och enligt sportfiskarnas regler så är det inte otillåtet med snöskor.
Väl mött nästa år...
/Fredrik Samuelsson

mankan sa...

Jag förstår precis hur du tänkte angående avlysning.
Och egentligen kan ju även vi som inte är lokala förmågor oxå förfiska om man vill lägga tid och pengar på det.. det var ingen kritik. Mer att JAG personligen tycker det är lite god sed kanske att tävla på lika villkor. Men det är svårt även med avlysta SM-vatten.
Även om inte jag fiskar.. kan ju mina vänner fiska av platser åt mig dagarna innan och lämna utförliga rapporter.

Angående den vattensjuka isen förstår jag att det måste kännas jäkligt när man lagt ner massa jobb ena dagen och sen är det som ogjort när man kommer nästa år.

Vi hoppas på mer spridning av fisken och mindre snö till nästa år.

Är det blankis kanske jag bygger in ett par skenor under stövlarna =))

Tack än en gång för en kanonrolig helg Freddan och Cfc och alla andra trevliga fiskebröder.

Anonym sa...

Mankan ! Ikke kjøp rullspø ! Kjøp varpspø !
Det er på tide å komme seg videre med varpspø vill du oppdage flere fordeler enn ulemper. Ta kontakt så kan jeg gi deg gode råd på veien.

Vdr regler: Jeg synes dere i pimpel Sverige bør se på reglene for bruk av elektroniske hjelpemidler. I norge er det på de fleste stevner forbudt med gps og mobiltelefon. Dette skaper situasjoner som ikke er gunstige for sporten. Videre bør det på en tevling som Superpimpelen være stengt for ''tevlingsfiskeren'' Det er selvsagt vanskelig å håndheve en slik regel.Men det er like mye en moralsk regel. Hvem riktig tevlingsfisker ville finne på å bryte en slik regel ? Det at regelen ikke finnes gjør det legalt og det er det som skaper tvil om at slikt prøvefiske har funnet sted.

Ellers vill jeg stemme med deg at cfc gjorde et kjempe arrangement og takker Freddan for en utrolig guiding på fredag kveld! Veldig lærerikt :-) Mvh. Finn E

Anonym sa...

hur gick din största fats pirk då??ingen höjdare eller körde du inte med den???SKULLE VA KUL Å HÖRA RAPPORT OM DEN???mvh stegen

Anonym sa...

tafs pirk

Anonym sa...

Finn E - du får gärna komma med tips i varpspö-ärendet !!

Freddan - jag betvivlar inte en sekund att ni har gjort det bästa av situationen - kommer själv nästa år :=)

Mankan - vi tränar varpa på Hjälmaren dårå :)

// Leffe

mankan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mankan sa...

Stegen: Jag körde med min tafspirk, Diamanten 81mm på 19-20gram.. den fiskade underbart.
Gick spikrakt ner och var otroligt snabb.

Testade även med min smalare variant av 81mm som väger kring 10gram, den funkade oxå bra ner mot 10meter. Den var liite långsammare, men fördelen var att den är lite känsligare än den stora. Tycker man nästan missar de mindre nappen och lyften med de tyngsta pirkarna.

Men jag är verkligen nöjd med hur pirkarna fiskade.. sen att det skulle vara en duktigare fiskare än jag själv som använder de för att de ska nå bättre resultat är det inget snack om =)

Finn E: Jo jag får skaffa mig några varpspön och prova på det oxå. Snart är man så förvirrad att man inte ens kan fiska pirk o trekrok längre när man kör massa andra tekniker =)

Leffe: Ja det klart vi ska varpa på Hjälmren när Finn E lärt oss tekniken och alla goda tips =)

Anonym sa...

nån mer som du vet fiska med diamanten å med gott resultat???

mankan sa...

Hmm du vi är så få som har ett exemplar av den än. Men yrpo och Anders T och Knoppen har den.. vet dock inte om alla fiskade med den. Men de hade ju 10-12,5kg. Anders vet jag fiskade med min Diamant51 och drog dryga 12kg.. han var nog nöjd med den vad det verkade. Du får köpa några egna exemplar och testa själv.

Anonym sa...

Hepsan !

Her har dere varspø : http://www.freshnews.no/go/?p=http://www.lopez.no

Det koster flesk men er spø i ypperste klass.

Freddan's spø er bare et tullspø !

mankan sa...

Ja de såg trevliga ut.
Var det de jag hörde om som kostade 1000kr styck ?

Anonym sa...

800 NOK og 500 NOK er prisen.
Det som er hele uten sammenliming er dyrest !

Men det er topp kvalitet, har brukt de i 4 år uten noe tull. Vi bruker dem tilalt, mormyska, tafsfiske og pimpel.