torsdag 18 februari 2010

Tidnings(M)ankan =)


I senaste numret(2010-2) av Fiske För Alla var det med en notis om Mankanpirken på uppslaget oumbärligt, det var kul.

Tyvärr är det fortfarande dåligt med färdiga pirkar på lager.

Men senaste veckorna har jag jobbat för fullt och snart kommer det åter finnas 37,45,50U i både s/m och s/k. Även om det är svårt att tillverka en årsproduktion på ett par veckor så kommer det finnas pirk till några nya eller gamla kunder.

Under nästa vecka hoppas jag hinna snida till en ny batch på 40-50st 58.or för den förra gick raka spåret hem till Jensen som la beslag på nästan hela serien =)
--
Helgens tävlingar:
På lördag avverkar vi sista KM av 3. Det ser inte så ljust ut med platssiffra 4 o 5, men med en etta och rätt placering på alla andra kanske man kan slå sig in på en 3.e-plats som bäst.
I år med dessa snöbelagda isar har Hjälmaren helt klart fått den bästa isen. Parkeringmöjligheterna kring andra möjliga tävlingssjöar har minskat i takt med varje decimeter snö som kommit under vintern. Därför kommer årets facit bli att alla 3 km avgjordes på Hjälmaren som egentligen inte är nåt rättvist tävlingsvatten. Oftast är det den som orkar gå långt ut och släpa en sopsäck hem som vinner. Men KM2 var ganska rättvist då ingen gick längre än alla skulle orka med.
Nu kommer alla vara laddade till tänderna, om inte anat är nästan alla laddade med nyinköpta GPS.er med sjökort. Så nu gäller det att vara med från början för nu kommer gubbarna träffa grundtopparna direkt från start.
Själv har jag inte vart på Hjälmaren på en vecka eller fått andra rapporter så jag vet inte hur fisket är just nu.
KM1 utgick vi från valösundet.
MK2 starta vid ålhammars udde.
KM3 blir nog i närheten av KM1-starten
På söndag då gäller det. DM-individuellt ska avgöras, och vad jag har förstått blir det på långsvan. Senaste gången jag var på sjön fritidsfiskade jag och brorsan kring bysalaviken förra julen. Tävlingserfarenheterna på sjön har aldrig vart nåt vidare, så jag har skrotat alla gamla fiskeplatser. Jag har Plan-A helt klar, men måste jobba vidare på taktiken om den inte håller hela vägen så man slipper fatta dumma beslut på isen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Prova Bysalaviken eller udden efter bysala.
Vart går sterten ?

Peter sa...

Fan va kul att de va en notis om pirken i tidningen=)