fredag 5 februari 2010

Fritidsfiske vs Tävlingsfiske

Imorron stryker jag på foten för tävlingsfisket.
Har plockat bort några tävlingar för i år för att satsa lite mer tid på Hjälmarfisket.

Imorron drar hela familjen ut på rävsvik och provar lyckan.
Jag antar att småfolket inte är lika pigga som mig på att gå en mil, så vi nöjer oss nog med en tripp ut till ön.
Men med lite flyt ska det nog gå och få fisken att nappa där oxå.

Tänkte även kolla om nya GPSen oregon300 är rättvisare än min gamla plotter som slog fel på 500-1000meter =)

För övrigt har fritiden gått åt till beställningstillverkning av Mankan58.or
På söndag är det KM2, så morronkvällen går åt till lite persedelvård och linbyte och tafsknytning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en underbar dag då =)
Åhh just fan,nya pirkar skulle ja ju köpt,nåja får klara mig på söndagens Dm med dom ja har!!
Skitfiske på dig/er

Peter

mankan sa...

Aha.. ja passa på nu för det sinar verkligen med pirkar i lagret och jag vet inte hur många nya jag kommer hinna tillverka under återstående säsong.

Stefan O sa...

Du gjorde förmodligen rätt som satsade på hemmaplan idag, för fisket på Södra Barken var klart sämre än normalt. Karl-Olov Wikström från Smedjebacken vann på 6 kg, men där bakom sjönk det en del. Jag såg inte hela prisutdelningen, men kan tänka mig att det räckte med neråt 3 kg för att få pris i seniorklassen.

För egen del gick det uselt. Jag och Stig Hillman kämpade oss över sjön och runt hörnet som man passerar när man ska in i Viksviken. Vi blev ensamma där från start och snart stod det klart varför: där fanns inte en fisk. Fagersta hade tydligen haft en kula på sjön för två veckor sedan, så det var väl därför det var så lite folk på ett normalt sett populärt ställe....

Senare stack Hillman längre in i Viksviken, där han fick ihop på sin höjd ett kilo. Jag gick tvärs över viken och strök längs med landsvägen... Där fick jag ihop en hel abborre - plus en snorgärs - som jag tryckte ner i ett hål klockan 13:40 när jag gick hem. Fiasko! :-)

Anonym sa...

Fick du ihop någon fisk i rävsvik idag ?? tänkte mig bort dit i morgon för lite slö pimpling //Stange örebro

mankan sa...

Stefan: Jo jag gjorde ingen vidare tävling där förra året då jag gick ner mot landsvägen vid udden.. ingen fisk. Fiska mig ner ín i viken och hittade några kilo, men kom dock in under prisutdelningen 30 min för sent då stöpet tog kål på mig =)

Stange: Nej ungarna fick bestämma distansen så vi kom bara ut i höjd med ön, nappade inte för nån av de tio entusiaster jag såg i samma område. Men runt valen på nåt ställe fick jag rapport om fläskfiske med grovt snitt.
Tänkte ta bilen till bilen valen och knalla runt nån av sidorna o leta stöper nån dag i veckan, det verkar vara det som gäller.