lördag 29 mars 2008

Fritidsfiske

Söndag kväll kom vi fram till Sjöbodahemmet som bjöd oss en himmelskt god husman-middag.
Sven och hans fru driver sedan 10-12år tillbaka detta vandrarhemsliknande "5-stjärninga hotell"

Vi var 10st som bodde här mellan SM och påsktävlingarna.. vi 5 från KAK, 4st stockholmare och en göteborgare.. som fick heta göteborgar´n fram till på tisdag då vi kom fram till att han hette Micke och var från stenungsund... INTE göteborg *ler*, riktigt trevling prick hursom..
Det ska ju även poängteras att stockholmarna var det trevligaste folk jag nånsin stött på från huvudstaden.. otroligt socialt o trevligt gäng blev det från landets alla hörn.

Vi käka en stadig frukost på måndagen efter lite sovmorron fram till 0730, bäst o passa på när man kan sova lite extra. Sen bar det av.. Uppsittning i minibussen och en bil, nu återstog bara att välja ut en av säkert hundra gångbara sjöar inom några mils radie.
Till slut hamnade vi på Görviks-sjön där vi körde en förmiddagskula på ena delen av sjön och en eftermiddagskula på andra änden. Tyvärr hade förra veckans snöande gjort förutsättningarna odrägliga för den som vill gå en bit. På isen låg det 2dm slask som täckts med snö som inte bar, s k Stöööp. Det blir som en stor mjukmatta som man får klafsa runt på, 1km stöp är nog jobbigare än 5km blankis och tar nog nästan lika lång tid =)

Vi fick i alla fall ett riktigt räser-fiske under de 2 passen på sjön för det nappa utan dess like och god snittvikt på fisken, dock inga riktiga grisar. Anders vann största fiske på 5hg på fm, och jag vann på knappa 4hg på em. Hillman vann förmiddagskulan och Knoppen vann eftermiddagskulan på 22,1kg på 2,5 timmar, det förklarar en del om vilket fiske vi hade.

Tisdagen och Onsdagen följde samma upplägg.. En rejäl frulle på sjöboda, förmiddagskula. Minilunch med de medhavda mackorna och äggen mm.
Eftermiddagskula och sen tillbaka till sjöboda för att avnjuta en Husmans-buffé utan dess like. Tog inte många dagar innan man kände sig bortskämd.. fiska hela dagrna, äta god hemlagad mat och dricka ett par groggar och whiskey varje kväll, allt i goda vänners lag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte ett dugg synd om dig som fått ha så trevligt när än annan har fått jobba arslet av sig.