onsdag 24 december 2008

Sveriges fulaste ord ?

Jag läste för en tid sen några rader i en bok av Fredrik Lindstöm om svenska språket.

Där diskuterades vilket sveriges fulaste ord var.. jag vill minnas att tyckte det var grisfitta. Själv har jag kommit fram till att det är inställt.

Det var just så hela förra pimpelsäsongen kantades. Årets vinter ser ju tyvärr sämre ut. För förra året fiskades ju både St Apsen, Norrsjön och Snyten. Året har ju redan bjudit på inställningar av de 2 förstnämnda. Nu är det ju kallt(under nollan i a f) ute och med lite tur kanske Snyten hinner frysa igen på 1 vecka.


Det är ju helt sanslöst att man ska behöva åka dryga 15mil till vikasjön för en 3-timmars kula i Lördags.



Men fasen va gött det var att ta årets första steg på is och få slå ett par gluggar även om det knappt var så det gick att borra fast borren =)
Fisken verkade dessvärre stå på en enda fläck i sjön, ja under klungan som snabbt skapades i starten. Själv stega jag tvärs över den lilla viken och fiskade tom 1½h.
Till slut fick ja nån borre vid starten, men det var för sent att kasta sig in i klungan och jaga så jag gick på ännu en sväng utan resultat. Det var bara kasta på borrskyddet o inse att premiären inte blir bättre än så här.

Eftersom kopparberg ställer in Annandagen på Norrsjön är det bara att leta alternativa tävlingar. Ja håller tummarna så de vitnar på att Sala ska lyckas få till nåt på Olof Jons Dammar.. har nog aldrig vart där och det har aldrig vart nåt som dragit, men i år gör den tävlingen verkligen det. Hade lite svaga förhoppningar på Barken på lördag.. men likaså den är INSTÄLLD!!

Ja ni börjar förstå varför ordet grisfitta framstår som smörgåstårta kontra inställt som närmast liknas vid knäckebrö´ i jämförelse =)

Inga kommentarer: