tisdag 23 mars 2010

Funderingar och förväntningar

Nu är det färdigtävlat på hemmaplan.
Liksom förra säsongen hoppar jag sista tävlingen på Åmänningen nu på söndag.
Ska försöka komma ut på Hjälmaren nån förmiddag i veckan istället.

Sen återstår en vecka i Jämtland och mormyska-SM.

Japp nu på Måndag drar vi iväg 2 bilar alternativt minibuss mot nordligare breddgrader, då bär det av mot Hammerdal. Första dagen går väl åt till transport, inkvartering hos Sven på sjöboda och säkert ett par groggar och fiskehistorier.
Tisdag, onsdag fyller vi ut med fritidsfiske på några sjöar man inte får missa med chans till grisfiskar över kilot på 1,5 meters djup eller plockfiske med 20-30 2-hektos på rad i varje hål.

På torsdagen är den första kvällstävlingen på Hössjön utanför strömsund.
Men innan dess verkar det som vi ska köra en liten kula på morgonen mot Freddan och hans gäng från Sundsvallstrakten vis Kälarne.

Fredagen kommer vi förmodligen deltaga på Hammerdalssjön och Fyråssjön.

Lördagen blir en favorit i repris på Rudsjön där jag vill lova att det drogs upp mer än 50st abborrar över kilot på vardera tävling. Har en annan strategi för året, får nog sitta i klungan på grundet och jaga grovisar istället för att springa runt sjön på egen hand efter devisen kan själv.

På söndag är det Vikinganappet med tillhörande kvällstävling på revsundssjön.
Tänkte förbättra min 9.e-plats på vikinga från förra året, men startplatsen för året sumpar min taktik. Verkar som att starten ska vara i norra änden, vilket betyder att det blir dryga 8 km till det området jag fiskade på förra året.

På måndagsmorgonen repar vi av Sundsjön på vägen hem.

Efter några dagar hemma är det bara att packa ur pimpelutrustningen och fylla lådan med mormyskaspön, mäsk och blodisar och bege till Strömsund igen för SM på Klövsjön som avgörs under lördagen och söndagen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!!
Nu börjar det närma sig..
Det man har väntat på hela säsongen, JÄMTLAND..
Laddad upp till tänderna...
Har du utvecklat GÄDD pirken klart till i år..
Ses snart..

TOBBE

Emil_sj sa...

Kommer att delta på kulan i Kälarne jag också, mycket trevligt fiske där!

mankan sa...

Tobbe: Det vet du, jag har tagit fram ett gäng S/S hoppas de kan attrahera gäddan än bättre *asg*

Emil: Är du dopad än sen B-fjärden blir du riktigt farlig =)

Stefan O sa...

Ja, Jämtland ska bli förbaskat kul! När det gäller starten på Vikinganappet/kvällstävlingen så tolkar jag Sundsjöfiskarnas information som att det blir samma startplats som ifjol - jag har i alla fall för mig att vi startade vid en plats som hette Gålön då också. I så fall kan du få visa mig vägen till ditt superställe! :D

Här blir det förmodligen lite tävlande i helgen annars. På lördag kör kanske Silverfiskarna på Österviken, sen på söndag får vi se om det blir något femtimmars eller om det blir någon lokal utflykt runt sala. :)