söndag 25 januari 2009

Segrare i DM o KM


Jaha.. det gick bättre än jag vågat hoppas på.
Det var riktigt trögt idag.. med snö till snöblandat som föll över oss första timman.
Till slut upp hörde snögloppandet o förbyttes till dimma.
Jag gick upp i norra delen av svartviken som planerat, Knoppen hade samma planer så vi slog följe.
Starthålen gav inget.. men efter ett tag hittade vi ett flak som höll fisk.. men det kan inte räcke till, nånstans drar de väl för fullt.
Vi knalla söderut i sundet ut mot stora delen av sjön. Vi fiska av in vid vassen utan stöt på myskan. 20-30m ut fick vi kontakt med snorluvar(som var välkommna då all fisk räknas) och mini-abborrar. Hmm dryga timman kvar, ska vi gå tillbaka eller över till västra kanten.
Jag rösta för ofiskade vatten o drog över sjön.. vi letade efter ett grund som skulle finnas nånstans.. om vi hamna i rätt kommun eller ej vet jag inte. Men det var inte särskilt djupt nånstans, inte nån fisk heller. Hade massa hugg i ett hål, men emellanåt kom en lite snorluv eller microb till borre.
Jag knalla vidare söderut o hitta en flytbrygga 150m ut från land.
Det var redan 2 hål slagna i hörnen.
Jag fyllde ut med ett par hål till.. och som en skänk från ovan small en 250-300-grammare på och följde med hela vägen upp på isen. En dag som denna är detta verkligen en BONUS.

Många fler än så blev det inte sista timman.
Räkneverket stanna på dryga 20st.. tror jag missa att knappa in en o annan, så säg 30 fisk kanske.

När vi kommer gående efter tävlings slut o ser hur hela startviken med vassruggar o bryggor o annat spännande är HELT OBORRAT vill man bara spola tillbaks tiden och göra om göra rätt.
Det såg så fint ut.. men på vägen ut kunde man ju sätta sin högra näve att många skulle stanna här o fiska just i startviken.. med facit i handen hade man lungt kunnat göra det själv o säkert fått mer än man fick.. men men.. man lär sig.


Vid invägningen förstog jag vilket skitfiske alla haft då jag hade dubbelt upp i påsen mot de flesta. Mina 1270gram var dubbelt mot segraren i Veteran och 3-4hg mer än 2.an i min Seniorklass.
Jag hade självklart betalat insatsen för Atletfiskarnas KM.. och där stog man oxå som segrare.
En skojig fiskedag trots skitfisket.


Men jag måste medge att detta gnet-klet med mygglarver o mäsk o jokers mm inte faller mig i smak egentligen.. kul nån tävling ibland.
Annars är jag en pirk o trekroks-fiskare.. så det kändes skönt att hänga tillbaks alla myska-spöna på väggen igen.
Kanske åker vinnarspöt för dagen med i lådan som sista-desperata-försöket-spöt om det inte nappar på pirk nån tävling framöver.

Här hänger de bra till nästa års DM.. tänkte även åka på SM om det är inom 30mil.. och testa på det oxå, alltid kul med att lära sig nya saker. Har hitills aldrig hakat på till Myska-SM då reglerna verkar vara lite skumma med rutor man delas in på och fiskar i 3 olika omgångar tror jag.. http://www.sportfiskarna.se/tavling/regler/mormyska.asp

Skitfiske på er..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får gratulera! Men mormyska - är det verkligen ett fiske för en man? :-P

I programmet står det att ni i Sturefiskarna kör på Hjälmaren nästa helg. Hur pass stort område kan ni ha med i så fall? Går det att ta sig ut till Valen, eller är det alldeles för dålig is där ute?

/Stefan O, Silverfiskarna

Anonym sa...

valen e helt ute sluten.

mankan sa...

Jo visst är mormyska lite "kärringfiske" oss emellan =)

Japp det stämmer.. vi har tävling på Hjälmarn vid Rävsvik på söndag.
Jag vet inte till 100% än hur det ser ut.. vi prata bara lite om det igår.

Men håller sig vädret på rätt sida om noll-strecket borde vi kunna köra ut mot valen som söder-gräns. Åt öster o väster vet jag inte hur långt det kommer bli. Återkommer så fort jag vet mer.. förmodligen i slutet av veckan.