onsdag 14 januari 2009

Ny fiskefilm på gång..

Ja än en gång ska Mankan ställas inför kameran och försöka lära ut lite av pimpelfiskets konst.
Arbetsnamnet får bli "Här nappar det med Mankan" med koppling till min gamla idol Bengt Öste.

Filmen kommer även denna gång produceras med http://www.fotopricken.se med den skickliga filmaren Rickard Lundberg bakom kamera o regi.

Ikväll hade vi ett upptaktsmöte och skissade på manus och tilltänkta fiskeplatser.
Förhoppningarna är att vi ska hinna med att skjuta lite film nån eller några helgen framöver då det är luckor i tävlingsprogrammet.. vi går bara och hoppas på lite kallare prognoser så vi kanske kan release filmen i slutet av säsongen.
Fram tills dess får ni hålla till godo med min gamla film http://www.fotoakuten.se/video/fritidsfiske_med_mankan_pimpling.html

Till helgen är det tävlingar som gäller.. jag går på tå och inväntar slutgiltig info om de kan genomföras. Nora lämnar besked imorron angånge nora-rycket på lördag. Och Götlunda vill ha ända till fredag kväll på sig så de kan ta ställning till hur Hjälmaren ser ut inför söndagens tävling på Lunger.

Pirktillverkandet går lite trögt.. men jag tar den fritid som finns till produktion.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du ! du borde ju lära dig sjöarna o fiska först innan du lär ut fiske konsterna :-)

trolling sa...

du springer ju i från fisken när du e i en klunga som får fisk du ska hänga på dom ju..

mankan sa...

Hehe jag tänker inte lära ut geologin om olika sjöar.. jag tänkte lära ut lite pimpel till ungdomar och de som inte är pimplare.
Jag tänker inte försöka mig på att lära nån förstå-sig-påare.. de vet ju redan allt själva =)

Det där med klungfiske får de bedriva som inte kan leta på fisken själva =)

Anonym sa...

Hej!

Om det skulle bli inställt på Hjälmaren på söndag, kan jag tipsa om att Enköping kör en kula på Mälaren med utgång från Fånö badplats (Ekolsundsviken). Vanligtvis är det ett bra ställe, med segrarvikter på 10-15 kilo. Färdbeskrivning finns förstås på deras telefonsvarare.... :)

Förresten så håller jag med dig angående klungfiske! Det är roligare att leta fisk själv, även om det förstås innebär att man går bom ibland. :)

/Stefan O, Silverfiskarna

mankan sa...

Ja det kan vara ett alternativ om Götlunda tvingas ställa in. (Men jag tror de kan genomföra den i Lunger.. borde bygga en del igår o inatt o resten av helgen)
Jag tror Järfälla oxå kör tävling på Mälaren på söndag.. men Enköping är ju några mil närmare. Kan vara kul med nån kötta-fiske-tävling per säsong.

Visst är det så att man går bom ibland.. men de gångerna man lyckas kan man tacka sig själv till 100% och man får fiska av ett område själv i lungn o ro.

Syns vi på Nora på lördag eller.. ?

Anonym sa...

götlunda o hjälmaren är väl köttafiske om någe?? har för mig jesper.d fick 26-27kg nåt år?mälaren är inte på g ännu,trögt fiske,,kör hårt.o jag kan bara hålla med er om klungfiske är inte roligt men ett onödigt ont ibland--

mankan sa...

Visst brukar det vara kötta-fiske på lunger ja,, Därför jag letar andra kötta-tävlingar som alternativ om den uteblir eftersom man är inställt på att få dra en del på söndag.
Men hjälmarn är inte heller vad den brukar vara än.. kanske är bättre på söndag.

Anonym sa...

Det blir inte Nora för mig i morgon, utan Norra Hallaren faktiskt. Det lär inte bli så mycket folk på den tävlingen, men det är klubben som ordnar och då lär jag ju visa lite intresse....

Norasjön har jag faktiskt aldrig varit på, men det är väl ganska bra fiske där i vanliga fall?

/Stefan O

mankan sa...

Aha ja det klart man måste fiska på hemmatävlingarna. Jo Norasjön kan vara ganska bra. Antar väl att nån vinner på 5-6 kg kanske.. men det vet man ju aldrig, om de är i nappatagen eller ej.