lördag 3 januari 2009

Snuvad på Snyten

Efter en stadig frulle på McD och dryga timmen i bilen längs nysnöande väger kom vi till sist fram till Broarna vid Snyten..

Hur skulle nu detta gå vägen..
Här kommer ursäkterna..

* Nylagda isar
* 1 dm nysnö under natten
* Fallande ner till lågtryck

Ja ja hoppas slippa förklara mera =)Vi knalla ner på västra sidan av sjön och borraade från land ut mot mitten av sundet för att se om vi fick kontakt med nån fisk på kanten.
Men vi fiskade tomt en bra bit ut.


Jag fick då chansen att testa av mina pirkar på 7-10 meters djup där de största är ämnade att användas.

Diamanten81 på 18gram är snudd på tung men perfekt för räserfiske på djupt vatten.. sjunker som en sten och avviker inte en milllimeter från kursen.

Anorexanten81 på 10 gram hade man god kontakt med och fiskade lite mer vid lockrycken och kändes lagom snabb, den funkade även bra inne på 2,5m djup utan att kännas för snabb o tung.

Trekanten som består av en diamant81-sida och en platt sida fiskade som tänkt väldigt yvigt och drog iväg ordenligt i sida.. jobbig på för stora djup.. men kanske väl användbar på 3-4 meters djup där man vill ha nåt som jobbar lite mer åt sidorna.. ser med spänning fram emot att prov fiska dessa pjäser på en mer för stunden fiskrik plats.Vi masade oss vidare över på östra sidan av sjön och borrade oss in i badviken där jag till slut hitta lite fisk in emot land.Här ligger två rackare och väntar på att släppas i om ett par minuter.Det måste ju i sammanhanget kallas "draghål"Det gick trögt hela dagen men i de 3 sista hålen var det inte en stöt =)Brorsan gnällde över att borren skar in i axeln fastän han inte hade en endaste liten borre i lådan.

Det var bäst att brorsan fixar lite vaddering åt han inför morrondagens planerade tur på Långsvan.

Dagen bjöd även på ett trevligt möte med 2st andra fiskare på sjön som vi stog o "ljög" lite med en halvtimma.. de fick med 2 små borrar hem till katten i alla fall.Vi fiskade av sjön enligt kartan ovan.. och vi körde med Mankan45 och Mankan50.

Inga kommentarer: